Întrebarea ta, răspunsul nostru
- Ce este un certificat SSL
- SSL (Secure Sockets Layer) este un protocol standard de securitate care stabilește legături criptate între un server web și un browser, asigurând astfel comunicările care se întâmplă între un server web și browser ce rămân criptate și, prin urmare, private.
- Care sunt avantajele obţinerii unui certificat SSL pe site-ul meu
- Certificatele SSL inspiră încredere şi arată vizitatorilor că le preţuieşti intimitatea. Un certificat SSL protejează informaţiile sensibile ale clienţilor tăi, cum ar fi numele, adresa, parola sau numărul cărţii de credit, prin criptarea datelor în timpul transmiterii de pe computerul lor către serverul web. SSL este standardul pentru securitatea web iar un certificat SSL este obligatoriu pentru comercializarea serviciilor de către un comerciant. De exemplu dacă intenţionezi să accepţi carduri de credit pe site-ul tău atunci în mod obligatoriu ai nevoie de un certificat SSL.
- De ce aș cumpăra un certificat SSL
- În primul rând, certificatele SSL acoperă servere securizate nelimitate. Acestea suportă criptare de până la 256 de biţi şi sunt recunoscute de cele mai importante browsere desktop şi mobile. În plus, suntem susţinuţi de cel mai rapid serviciu de instalare certificate SSL. Nu există nicio diferenţa tehnică între certificatele SSL oferite de noi şi cele oferite de alte companii, cu excepţia că putem bate orice preţ de pe piaţă.
- Ce tip de certificat SSL am nevoie
Îţi vom răspunde la câteva întrebări pentru a te ajuta să găseşti certificatul SSL de care ai nevoie:
1. Unde eşti situat?
Certificatele noastre sunt emise la nivel mondial însă există şi câteva excepţii.
2. Ai un site de afaceri sau personal?
Dacă nu vinzi produse pe site-ul personal, un certificat SSL standard (DV) este suficient. Această informaţie este valabilă şi pentru site-urile de afaceri informative. Site-urile eCommerce ar trebui să utilizeze un certificat SSL EV - Extended Validation pentru un singur domeniu.
3. Ce tip de server de găzduire web foloseşti?
Certificatele SSL sunt funcţionale pe mai multe sau chiar multiple tip-uri de server (Apache, Nginx, etc). Pentru a proteja mai multe domenii de pe serverul Microsoft Exchange Server 2007, Exchange Server 2010 sau Live® Communications Server, atunci ai nevoie de un certificat SSL pentru mai multe domenii, UCC - Unified Communications Certificate.
4. Ai nevoie de protejarea mai multor domenii?
Wildcard-urile SSL acoperă mai multe subdomenii. De exemplu, utilizaţi un Wildcard pentru a proteja *.example.com, care ar acoperi magazinul shop.example.com, www.example.com şi orice alte subdomenii.
SSL-urile UCC - Unified Communications Certificate vor acoperi mai multe domenii, subdomenii şi site-uri web. De exemplu, poţi securiza www.example.com, mail.example.com şi www.otherexample.com.
5. Ai nevoie de un certificat SSL care să suporte tehnologia Intel vPro pentru administrarea de la distanţă a PC-urilor?
Atunci vei avea nevoie de un certificat OV - Organization Validation.
- Ce este un Unified Communications Certificate (UCC)
Un certificat de comunicaţii unificate (Unified Communications Certificate - UCC) este un SSL care asigură mai multe nume de domenii, precum şi mai multe nume de gazde(host names) pentru un nume de domeniu. Un SSL UCC îţi va permite să asiguri un nume de domeniu primar şi până la 99 de domenii adiţionale (Subject Alternative Names - SANs) suplimentare cu un singur SSL. De exemplu, poţi utiliza un UCC pentru a proteja site-urile www.exemple.com, www.exemple.net şi www.exemple.org.
UCC-urile sunt compatibile cu găzduirea partajată (shared hosting) şi sunt ideale pentru Microsoft® Exchange Server 2007, Exchange Server 2010 şi Microsoft Live® Communications Server. Cu toate acestea, sigiliul site-ului şi certificatul "Issued To" va afişa doar numele primului domeniu. Este necesar să reţii că toate conturile secundare de găzduire vor fi afişate şi în certificat, deci dacă nu doreşti ca site-urile să apară "conectate", nu trebuie să utilizezi acest tip de certificat.
- Ce este un certificat Wildcard SSL
- Un certificat Wildcard SSL protejează domeniul principal şi un număr nelimitat de subdomenii. De exemplu, un singur certificat Wildcard poate asigura atât www.exemplu.com, cât şi blog.exemplu.com. Certificatul Wildcard securizează domeniul şi toate subdomeniile la nivelul pe care îl specifici atunci când trimiţi solicitarea pentru emiterea certificatului SSL.
- Vreau un anumit certificat SSL însa nu îl găsesc pe onSSL.ro
- Este în regulă! Te rugăm nu ezita să discuţi cu unul dintre reprezentanţii noştri de vânzări accesând sistemul LiveChat! Reprezentanţii noştri de vânzări vor fi mai mult decât bucuroşi să te ajute cu orice întrebare pe care o ai. De asemenea, poţi trimite un email către departamentul nostru de vânzări în orice moment la comercial@onssl.ro, echipa noastră de vânzări oferind o garanţie de maxim 15 minute pentru orice răspuns în timpul orelor noastre de program.